Удосконалення процесу механізації основного обробітку грунту з розробкою конструкції оборотного плуга - Філенко, Олег Петрович; Filenko, Oleh (ДДАЕУ, 2023)
У першій частині дипломного проекту представлена виробничо-господарська характеристика ТОВ «Компані-ОВЕМА» та його основні техніко-економічні показники. В другій частині описані особливості вирощування вівса для умов ТОВ «Компані-ОВЕМА», а також запропонована технологія вирощування вівса. В третій частині описані теоретичні основи елементів плуга фірми "lemken", а також приведені теоретичні розрахунки робочих органів. Також в роботі розраховано собівартість вирощування вівса для умов обраного господарства. Описані основні заходи з охорони праці згідно до завдання на дипломне проектування. U pershii chastyni dyplomnoho proektu predstavlena vyrobnycho-hospodarska kharakterystyka TOV «Kompani-OVEMA» ta yoho osnovni tekhniko-ekonomichni pokaznyky. V druhii chastyni opysani osoblyvosti vyroshchuvannia vivsa dlia umov TOV «Kompani-OVEMA», a takozh zaproponovana tekhnolohiia vyroshchuvannia vivsa. V tretii chastyni opysani teoretychni osnovy elementiv pluha firmy "lemken", a takozh pryvedeni teoretychni rozrakhunky robochykh orhaniv. Takozh v roboti rozrakhovano sobivartist vyroshchuvannia vivsa dlia umov obranoho hospodarstva. Opysani osnovni zakhody z okhorony pratsi zghidno do zavdannia na dyplomne proektuvannia.
Udoskonalennia protsesu mekhanizatsii osnovnoho obrobitku hruntu z rozrobkoiu konstruktsii oborotnoho pluha
Keywords: ТОВ «Компані-ОВЕМА»; TOV «Kompani-OVEMA»; технологія; tekhnolohiia; овес; oves; плуг Lemken; pluh Lemken; трактора Johndeere 7030, Lemkenopal 110; traktora Johndeere 7030, Lemkenopal 110