Соціально-економічний контекст концентрації виробництва в сільському господарстві та її державне регулювання - Мельник, Леся Леонідівна; Melnik, Lesya (Дніпропетровський державний аграрний університет, 2013)
Досліджено теоретичні й практичні питання концентрації виробництва в сільському господарстві, визначено її особливості в економічно розвинених країнах та в Україні. Обґрунтовані соціально-економічні наслідки концентрації сільськогосподарського виробництва та необхідність її державного регулювання з використанням різних економічних і адміністративних важелів. Theoretical and practical questions of production concentration in agriculture are studied, defined its characteristics in developed countries and in Ukraine. The social and economic consequences of agricultural production concentration and necessity of its government administration with different economic and administrative tools have been grounded.
The social and economic context of production concentration in agriculture and its government administration
Keywords: концентрація виробництва; concentration of production; сільське господарство; agriculture; державне регулювання; government regulation; використання різних важелів; use of various levers