Патологія кінцівок хірургічного профілю у великої рогатої худоби в умовах приватного підприємства «Дружба» Петрівського району Кіровоградської області - Попіль, Євген Володимирович; Popil, Yevgen; Білий, Дмитро Дмитрович; Bely, Dmitry (Дніпропетровський ДАЕУ, 2017)
У звязку з переводом тваринництва на промислову основу, скупченням великої кількості корів на малих площах, створення різних систем утримання тварин, з використанням різних матеріалів для підлог зріс травматизм і захворюваність дистального відділу кінцівок великої рогатої худоби. Програма профілактики захворювань кінцівок у великої рогатої худоби повинна бути комплексною та включати в себе наступні положення: проведення селекційного відбору поголів´я у відношенні стійкості до хвороб кінцівок та якості ратицевого рогу; використання на комплексах і фермах промислового типу не слизьких підлог, виконаних із матеріалу високої якості; застосування систем гноєвидалення, які виключають мацерацію копитець, їх травматизм; проведення корегуючої обрізки рогу, який надмірно відріс, кожні 6 місяців з регулярним використанням дезінфікуючих ванн; дотримання умов утримання та збалансованості раціону годівлі у період сухостою та лактації. In connection with the transfer of livestock to an industrial base, the accumulation of a large number of cows on small areas, the creation of various systems for the maintenance of animals, with the use of various materials for the floor, injuries and diseases of the distal limb of the livestock increased. The program for the prevention of diseases of the extremities in cattle must be comprehensive and include the following provisions: selection of breeding stock in relation to resistance to limb disease and the quality of the raccoon horn; use on complexes and industrial farms of non slippery floors made of high quality material; the use of gnoy removal systems, which exclude hemptail maceration, their traumatism; Correctional trimming of the horn that is excessively spoiled every 6 months with regular use of disinfecting baths; adherence to the conditions of keeping and balancing the diet during dry and lactation periods.
Pathology of the limbs of the surgical profile of cattle in the conditions of the private enterprise "Druzhba" of the Petrovsky district of the Kirovograd region
Keywords: велика рогата худоба; cattle; хірургічні хвороби; surgical diseases; кінцівки; limbs; диспансеризація; dispensary