Генерація електромагнітних імпульсів в глинах під час їх навантаження в лабораторних умовах - Чушкіна, І.В.; Chushkina, Irina (My University, 2018)
За результатами експериментальних досліджень виявлені основні закономірності розвитку амплітудно-частотних коливань електромагнітних імпульсів в ґрунтовій товщі під час її стиснення. Дані лабораторних досліджень обґрунтували можливість використання методу природного імпульсного електромагнітного поля Землі для діагностики технічного стану ґрунтових гідротехнічних споруд. Ключові слова: метод природного імпульсного електромагнітного поля Землі, одометр, пухкі породи, глинисті ґрунти, електромагнітні імпульси, ґрунтові гідротехнічні споруди, діагностика технічного стану According to the results of experimental studies, the basic laws of the development of amplitude-frequency oscillations of electromagnetic pulses in the soil layer during its compression were revealed. The data of laboratory studies substantiated the possibility of using the method of the Natural Pulse Electromagnetic Field of the Earth (PIEMPZ) for the diagnosis of the technical state of ground hydraulic engineering facilities.
Generation of electromagnetic impulses in clays during their loading in a laboratory environment
Чушкіна І.В. orcid.org/0000-0003-1251-6664
Keywords: фільтраційні витрати; filʹtratsiyni vytraty; природне електромагнітне імпульсне поле Землі; pryrodne elektromahnitne impulʹsne pole Zemli; геофізичні методи; heofizychni metody; одометр; odometr