Ефективність лікування хворих хламідіозом собак - Марчук, Микола Миколайович; Marchuk, M.; Дуда, Юлія Вікторівна; Duda, Yuliya; Duda, Y. V.; Duda, J. V.; Duda, Julia; Duda, Y.; Duda, J.; Duda, Yulia; Duda, Yu.; Duda, Yulia V.; et al. (Полтавська державна аграрна академія, 2020)
Захворюваність хламідіозом серед тварин залежить від форми прояву хвороби. За респіраторної форми, захворюваність становить до 60%, летальність до 30%, за кишкової відповідно – 20 та 50%, за енцефалітного хламідіозу летальність складає 100%. Захворюваність і летальність може збільшуватися, якщо хвороба ускладнюється бактеріальними та вірусними інфекціями. У комплексному лікуванні хворих хламідіозом собак в умовах племінного підприємства «Звездное счастье» кінологічної спілки України Криворізького району Дніпропетровської області найкращий лікувальний ефект хламідійної інфекції виявлено при застосовуванні антибактеріальних препаратів широкого спектру дії «Офлоксацинвету 10%», «Ровамицину» та «Дорину – Р». The incidence of chlamydia in animals depends on the form of the disease. In the respiratory form, the incidence is up to 60%, mortality up to 30%, in the intestinal, respectively - 20 and 50%, in encephalitis chlamydia mortality is 100%. Morbidity and mortality may increase if the disease is complicated by bacterial and viral infections. In the complex treatment of dogs with chlamydia in the breeding enterprise "Star Happiness" of the Kennel Club of Ukraine Kryvyi Rih district of Dnipropetrovsk region, the best therapeutic effect of chlamydial infection was found with the use of broad-spectrum antibacterial drugs.
The effectiveness of treatment of patients with chlamydia dogs
Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402 Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779
Keywords: лікування; treatment; ефективність лікування; effectiveness of treatment; собаки; dogs; хламідіоз; chlamydia; діагностичні заходи; diagnostic measures