Формування перспективних напрямів управління ліквідністю сільськогосподарського підприємства - Саргіна, Вікторія Сергіївна; Sarhina, Viktoriia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Метою дослідження є вивчення теоретичних основ і економічної сутності аналізу ліквідності та платоспроможності та розробка пропозицій щодо формування перспективних напрямків їх покращення. Об’єктом є процес управління ліквідністю сільськогосподарського підприємства. Предметом дослідження є теоретичні основи та методичні підходи до управління ліквідністю та платоспроможністю СТОВ «Дніпро-Н». Методи дослідження – порівняння, динамічні ряди, графіки, трендовий аналіз, метод економічного моделювання та прогнозування. Результати впроваджені в діяльність СТОВ «Дніпро-Н» Верхньодніпровського району Дніпропетровської області. Metoiu doslidzhennia ye vyvchennia teoretychnykh osnov i ekonomichnoi sutnosti analizu likvidnosti ta platospromozhnosti ta rozrobka propozytsii shchodo formuvannia perspektyvnykh napriamkiv yikh pokrashchennia. Obiektom ye protses upravlinnia likvidnistiu silskohospodarskoho pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia ye teoretychni osnovy ta metodychni pidkhody do upravlinnia likvidnistiu ta platospromozhnistiu STOV «Dnipro-N». Metody doslidzhennia – porivniannia, dynamichni riady, hrafiky, trendovyi analiz, metod ekonomichnoho modeliuvannia ta prohnozuvannia. Rezultaty vprovadzheni v diialnist STOV «Dnipro-N» Verkhnodniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti.
Formuvannia perspektyvnykh napriamiv upravlinnia likvidnistiu silskohospodarskoho pidpryiemstva
Keywords: ліквідність; liquidity; управління ліквідністю; liquidity management; фінансовий стан; financial status; платоспроможність; solvency; ділова активність; business activity; фінансова стійкість; financial stability