Підвищення конкурентоспроможності виробників зернових культур в Україні - Карамушка, Олександр Миколайович; Karamushka, Oleksandr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2016)
Визначено, що зерно для України – стратегічна ринкова продукція і є одним із основних джерел грошових надходжень більшості вітчизняних аграрних підприємств. Установлено, що рівень конкурентоспроможності виробників зерна значною мірою залежить від якості продукції, яку вони пропонують на внутрішньому і на зовнішньому ринках. Стверджується, що сьогодні для забезпечення належної якості продукції необхідно використати комплекс інновацій виробничого, продуктового і управлінського характеру, оптимальне планування якості та обсягів виробництва зерна з метою уникнення розбалансованості зернового ринку. Vyznacheno, shcho zerno dlia Ukrainy – stratehichna rynkova produktsiia i ye odnym iz osnovnykh dzherel hroshovykh nadkhodzhen bilshosti vitchyznianykh ahrarnykh pidpryiemstv. Ustanovleno, shcho riven konkurentospromozhnosti vyrobnykiv zerna znachnoiu miroiu zalezhyt vid yakosti produktsii, yaku vony proponuiut na vnutrishnomu i na zovnishnomu rynkakh. Stverdzhuietsia, shcho sohodni dlia zabezpechennia nalezhnoi yakosti produktsii neobkhidno vykorystaty kompleks innovatsii vyrobnychoho, produktovoho i upravlinskoho kharakteru, optymalne planuvannia yakosti ta obsiahiv vyrobnytstva zerna z metoiu unyknennia rozbalansovanosti zernovoho rynku.
Pidvyshchennia konkurentospromozhnosti vyrobnykiv zernovykh kultur v Ukraini
Keywords: виробники зернових культур; vyrobnyky zernovykh kultur; зерно; zerno; інновації; innovatsii; конкурентоспроможність; konkurentospromozhnist; планування діяльності; planuvannia diialnosti; якості продукції; yakosti produktsii