Дослідження фазових перетворень та фазового складу стопів системи Fe—B - Філоненко, Н. Ю.; Filonenko, N. Yu.; Береза, Олена Юріївна; Bereza, Olena; Безрукава, О. Г.; Bezrukava, O. G. (Інститут металофізики ім. Г.В. Курдюмова НАН України, 2013)
Встановлено, що за рівноважних умов стопи системи Fe—В з вмістом бору 9,0—16,0% мас. мають дві складові: моноборид заліза FeВ та борид заліза Fe₂В. Дослідження структури стопів системи Fe—В показало, що можливе утворення метастабільної фази Fe₅₇B₄₃. As demonstrated, the alloys of Fe—В system with boron content of 9.0—16.0 wt.% under equilibrium conditions consist of two components: iron monoboride FeВ and iron boride Fe₂В. The investigation of the structure of Fe—В system alloys reveals that the formation of Fe₅₇B₄₃ metastable phase is possible.
Investigation of Phase Transformations and Phase Composition of Fe—B-System Alloys
Keywords: моноборид заліза FeВ; iron monoboride FeВ; борид заліза Fe2B; iron boride Fe2B; борид Fe57B43; boride Fe57B43