Оптимізація рибоохоронних заходів на водоймах Дніпропетровської області - Хорольський, Юрій Миколайович; Khorolskyi, Yurii Mykolaiovych (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Метою дипломної роботи була оцінка сучасних рибоохоронних заходів на природних та штучних водоймах Дніпропетровської області і пропозиція їх ефективної оптимізації. Для оптимізації рибоохоронної діяльності на водоймах Дніпропетровської області необхідно першочергово виконати такі заходи: – оновити розроблені раніше нормативні документи; – дозволити доступ працівникам Рибоохоронного патруля до Реєстру фізичних осіб для пришвидшення складання адмінматеріалів; – ввести єдиний реєстр бирок для маркування знарядь промислового лову; – ввести в дію програмне забезпечення, за допомогою якого можна здійснювати дистанційний моніторинг судна, а також вносити дані про вилов риби в режимі реального часу; – запровадити ведення електронної реєстрації документів, які підтверджують законність вилучення водних біоресурсів. Metoiu dyplomnoi roboty bula otsinka suchasnykh rybookhoronnykh zakhodiv na pryrodnykh ta shtuchnykh vodoimakh Dnipropetrovskoi oblasti i propozytsiia yikh efektyvnoi optymizatsii. Dlia optymizatsii rybookhoronnoi diialnosti na vodoimakh Dnipropetrovskoi oblasti neobkhidno pershocherhovo vykonaty taki zakhody: – onovyty rozrobleni ranishe normatyvni dokumenty; – dozvolyty dostup pratsivnykam Rybookhoronnoho patrulia do Reiestru fizychnykh osib dlia pryshvydshennia skladannia adminmaterialiv; – vvesty yedynyi reiestr byrok dlia markuvannia znariad promyslovoho lovu; – vvesty v diiu prohramne zabezpechennia, za dopomohoiu yakoho mozhna zdiisniuvaty dystantsiinyi monitorynh sudna, a takozh vnosyty dani pro vylov ryby v rezhymi realnoho chasu; – zaprovadyty vedennia elektronnoi reiestratsii dokumentiv, yaki pidtverdzhuiut zakonnist vyluchennia vodnykh bioresursiv.
Optymizatsiia rybookhoronnykh zakhodiv na vodoimakh Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: оптимізація заходів; optymizatsiia zakhodiv; рибоохоронні заходи; rybookhoronni zakhody; природні та штучні водойми; pryrodni ta shtuchni vodoimy