Стратегічні напрями економіко-екологічної оцінки природно-техногенних комплексів та відновлення їх продуктивності - Галаган, Тетяна Іванівна; Halahan, Tetiana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Світовий досвід свідчить про те, що найбільш доцільна економіко- екологічна рівновага в природі досягається при збереженні 50-70% її екосистем. До них входять і культурні сільськогосподарські рослини, які надійно захищають земельні угіддя від деградації та слугують важливим джерелом різноманітних високоякісних продуктів харчування для людей та сировини для промисловості. Svitovyi dosvid svidchyt pro te, shcho naibilsh dotsilna ekonomiko- ekolohichna rivnovaha v pryrodi dosiahaietsia pry zberezhenni 50-70% yii ekosystem. Do nykh vkhodiat i kulturni silskohospodarski roslyny, yaki nadiino zakhyshchaiut zemelni uhiddia vid dehradatsii ta sluhuiut vazhlyvym dzherelom riznomanitnykh vysokoiakisnykh produktiv kharchuvannia dlia liudei ta syrovyny dlia promyslovosti.
Stratehichni napriamy ekonomiko-ekolohichnoi otsinky pryrodno-tekhnohennykh kompleksiv ta vidnovlennia yikh produktyvnosti
Keywords: природно-техногенні комплекси; pryrodno-tekhnohenni kompleksy; економіко-екологічна оцінка; ekonomiko-ekolohichna otsinka; відновлення продуктивності; vidnovlennia produktyvnosti