Удосконалення механізації збирання картоплі шляхом розробки картоплекопача - Шевцов, Максим Сергійович; Shevtsov, Maksym Serhiiovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Оптимальний вибір машинного комплексу для вирощування сільськогосподарських культур є ключовим фактором підвищення ефективності виробництва, тому важливим є визначення можливості використання як вітчизняної, так і імпортної техніки для реалізації прогресивних технологій. Optymalnyi vybir mashynnoho kompleksu dlia vyroshchuvannia silskohospodarskykh kultur ye kliuchovym faktorom pidvyshchennia efektyvnosti vyrobnytstva, tomu vazhlyvym ye vyznachennia mozhlyvosti vykorystannia yak vitchyznianoi, tak i importnoi tekhniky dlia realizatsii prohresyvnykh tekhnolohii.
Udoskonalennia mekhanizatsii zbyrannia kartopli shliakhom rozrobky kartoplekopacha
Keywords: копач; kopach; тягове зусилля; tiahove zusyllia; кривошипно-шатунний механіз; kryvoshypno-shatunnyi mekhaniz; вал відбору потужності; val vidboru potuzhnosti; тяговий опір; tiahovyi opir; сепаратор; separator