Удосконалення операційної стратегії сільськогосподарського підприємства - Каширіна, Аліна Костянтинівна; Kashyrina, Alina (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Мета роботи: провести дослідження операційної стратегії сільськогосподарського підприємства та виявити шляхи її удосконалення. Завдання: - вивчити теоретико-методологічних основ формування операційної стратегії підприємства; - дослідити організаційно-економічні умови та операційну діяльність товариства; - запропонувати шляхи удосконалення операційної стратегії сільськогосподарського підприємства. Об’єкт дослідження: процес управління операційною (виробничою) діяльністю сільськогосподарського підприємства. Предмет дослідження: специфічні теоретичні і методологічні аспекти стратегічного управління операційною діяльністю сільськогосподарського підприємства. Суб’єкт дослідження: товариство з обмеженою відповідальністю «Колос» матеріали якого використані для проведення дослідження кваліфікаційної роботи. У проведені досліджень кваліфікаційної роботи використовувались різноманітні методи досліджень: аналізу і експертних оцінок, абстрактно-логічний і монографічний, порівняння та моделювання, статистичні, економічні, графічні та інші. Meta roboty: provesty doslidzhennia operatsiinoi stratehii silskohospodarskoho pidpryiemstva ta vyiavyty shliakhy yii udoskonalennia. Zavdannia: - vyvchyty teoretyko-metodolohichnykh osnov formuvannia operatsiinoi stratehii pidpryiemstva; - doslidyty orhanizatsiino-ekonomichni umovy ta operatsiinu diialnist tovarystva; - zaproponuvaty shliakhy udoskonalennia operatsiinoi stratehii silskohospodarskoho pidpryiemstva. Obiekt doslidzhennia: protses upravlinnia operatsiinoiu (vyrobnychoiu) diialnistiu silskohospodarskoho pidpryiemstva. Predmet doslidzhennia: spetsyfichni teoretychni i metodolohichni aspekty stratehichnoho upravlinnia operatsiinoiu diialnistiu silskohospodarskoho pidpryiemstva. Subiekt doslidzhennia: tovarystvo z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Kolos» materialy yakoho vykorystani dlia provedennia doslidzhennia kvalifikatsiinoi roboty. U provedeni doslidzhen kvalifikatsiinoi roboty vykorystovuvalys riznomanitni metody doslidzhen: analizu i ekspertnykh otsinok, abstraktno-lohichnyi i monohrafichnyi, porivniannia ta modeliuvannia, statystychni, ekonomichni, hrafichni ta inshi.
Udoskonalennia operatsiinoi stratehii silskohospodarskoho pidpryiemstva
Keywords: сільськогосподарське підприємство; silskohospodarske pidpryiemstvo; операційна стратегія; operatsiina stratehiia; удосконалення; udoskonalennia kontroliu