Обґрунтування технологічних підходів у відновленні гідроекосистем природного заповідника «Дніпровсько-Орільський» (на прикладі протоки Жовтенька) - Ручій, Володимир Сергійович; Ruchii, Volodymyr Serhiiovych (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
Метою роботи є обґрунтування технологічних підходів у відновленні гідроекосистем природного заповідника «Дніпровсько-Орільський» (на прикладі протоки Жовтенька) для збереження залишків унікальної системи заплавних озер. Metoiu roboty ye obgruntuvannia tekhnolohichnykh pidkhodiv u vidnovlenni hidroekosystem pryrodnoho zapovidnyka «Dniprovsko-Orilskyi» (na prykladi protoky Zhovtenka) dlia zberezhennia zalyshkiv unikalnoi systemy zaplavnykh ozer.
Obgruntuvannia tekhnolohichnykh pidkhodiv u vidnovlenni hidroekosystem pryrodnoho zapovidnyka «Dniprovsko-Orilskyi» (na prykladi protoky Zhovtenka)
Keywords: водна рослинність; vodna roslynnist; гідроекологічні системи; hidroekolohichni systemy; відновленні гідроекосистем; vidnovlenni hidroekosystem; природний заповідник «Дніпровсько-Орільський»; pryrodnyi zapovidnyk «Dniprovsko-Orilskyi»