Продуктивність соснових насаджень Лівобережного Придніпровського Степу - Ловинська, Вікторія Миколаївна; Lovynska, Victoriya (Національний університет біоресурсів і природокористування України, 2014)
Проведено порівняльний аналіз продуктивності насаджень Pinus sylvestris L. різних вікових груп Кіровського лісництва Дніпропетровського держлісгоспу, що знаходиться у зоні Лівобережного Придніпровського Степу. Здійснено розподіл лісів досліджуваного лісництва за типами лісорослинних умов. За лісівничо-таксаційними показниками проаналізовано відповідність створених лісових культур сосни звичайної лісорослинним умовам. Встановлено фактичну і потенційну продуктивність соснових деревостанів та відзначено їх потенційні можливості, залежно від типу лісу. The comparative analysis of productivity of stands Pinus sylvestris L. of the different age groups of Kirov forest district of Dnipropetrovsk state forestry in was performed. Kirov forest district is part of the SE "Dnepropetrovsky forestry", territory of which is located within in the left bank (gorge) Barrens. Carried out the distribution of forest types in the studied forest stand conditions. On forestry and taxational indices The correspondence created plantations of Scots pine forest growth conditions. Set the actual and potential productivity of pine stands and noted their potential depending on the type of wood
Productivity of pine plantations of the Left-Bank Dnieper Steppe
Keywords: cосна звичайна; scots pine; продуктивність; productivity; ступінь використання типологічного потенціалу; degree of use of typological potential