Приречені хламідіозом - Корейба, Людмила Володимирівна; Koreyba, Ludmila; Koreyba, L. V.; Koreyba, Lyudmila Volodymyrivna; Koreyba, L.; Koreiba, L. V.; Coregba, L. V.; Дуда, Юлія Вікторівна; Duda, Yuliya; Duda, Y. V.; Duda, J. V.; Duda, Julia; et al. (ПрАТ виробничо-наукове пiдприємство "Укрзооветпромпостач", 2020)
Найчастіше дорослі собаки хворіють хламідіозом безсимптомно, при цьому є джерелом збудника. Клінічно хламідіоз проявляється ослабленням резистентності з проявом хламідійного риніту, бронхопневмонії, кон’юнктивіту, кератиту, блефариту, ентериту, гнійного отиту, артриту. У дорослих собак найчастіше реєструється генітальна форма хламідіозу. Most older dogs are asymptomatic with chlamydiasis, with ц dzherel zbudnik. Clinically, chlamydiasis is manifested by weakened resistance with the manifestation of chlamydial rhinitis, bronchopneumonia, conjunctivitis, keratitis, blepharitis, enteritis, otitis media, arthritis. In older dogs, the genital form of chlamydiasis is most often restructuring.
Treated with chlamidioz
Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779 Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402 Шевчик Римма Святославівна https://orcid.org/0000-0001-7416-8656
Keywords: собаки; dogs; паразитарні хвороби; parasitic ailments; хламідіоз собак; chlamydiasis of dogs