Ефективність методики оцінки якості обладнання для підприємств технічного сервісу - Дворецький, Віталій Анатолійович; Dvoretskyi, Vitalii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Робота включає в себе шість розділів. В першому розділі проведено аналіз технічної оснащеності підприємств АПК та стану ремонтно-обслуговуючої бази підприємств. Розглянуто методи оцінки якості як критерію конкурентоспроможності технологічного обладнання та обґрунтовано задачі досліджень. В другому розділі розглядаються питання з теоретичного дослідження оцінки якості технологічного обладнання та розроблення методики оцінки якості і вибору технологічного обладнання.В третьому розділі наводиться методи та засоби експериментальних досліджень. Розглядається методика проведення дефектації елементів деталей при їх виготовленні або відновленні та визначаються втрати від виправного і невиправного браку.В четвертому розділі представлені результати досліджень. Проводиться вибір верстатів, аналіз їх точності і визначення втрат від браку, а також оцінка якості обраних верстатів за допомогою запропонованої методики. В п’ятому розділі розглянуто питання з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. В шостому розділі представлені техніко-економічні розрахунки з ефективності реалізації запропонованих заходів. Robota vkliuchaie v sebe shist rozdiliv. V pershomu rozdili provedeno analiz tekhnichnoi osnashchenosti pidpryiemstv APK ta stanu remontno-obsluhovuiuchoi bazy pidpryiemstv. Rozghlianuto metody otsinky yakosti yak kryteriiu konkurentospromozhnosti tekhnolohichnoho obladnannia ta obgruntovano zadachi doslidzhen. V druhomu rozdili rozghliadaiutsia pytannia z teoretychnoho doslidzhennia otsinky yakosti tekhnolohichnoho obladnannia ta rozroblennia metodyky otsinky yakosti i vyboru tekhnolohichnoho obladnannia.V tretomu rozdili navodytsia metody ta zasoby eksperymentalnykh doslidzhen. Rozghliadaietsia metodyka provedennia defektatsii elementiv detalei pry yikh vyhotovlenni abo vidnovlenni ta vyznachaiutsia vtraty vid vypravnoho i nevypravnoho braku.V chetvertomu rozdili predstavleni rezultaty doslidzhen. Provodytsia vybir verstativ, analiz yikh tochnosti i vyznachennia vtrat vid braku, a takozh otsinka yakosti obranykh verstativ za dopomohoiu zaproponovanoi metodyky. V piatomu rozdili rozghlianuto pytannia z okhorony pratsi ta bezpeky v nadzvychainykh sytuatsiiakh. V shostomu rozdili predstavleni tekhniko-ekonomichni rozrakhunky z efektyvnosti realizatsii zaproponovanykh zakhodiv.
Efektyvnist metodyky otsinky yakosti obladnannia dlia pidpryiemstv tekhnichnoho servisu
Keywords: сервісні підприємства; servisni pidpryiemstva; технологічне обладнання; tekhnolohichne obladnannia; точність верстата; tochnist verstata; питомі витрати на обслуговування; pytomi vytraty na obsluhovuvannia; дефектація; defektatsiia; виправний брак; vypravnyi brak; якість; yakist; надійність; nadiinist