Обґрунтування будівництва насосної станції для перекачування пульпи в нове хвостосховище на Вільногірському гірничо-металургійному комбінаті - Кривошеєва, Юлія Миколаївна; Kryvosheieva, Yuliia Mykolaivna (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Предметом досліджень є технологія перекачування пульпи у хвостосховище за допомогою гідротрансорту на Малишівському родовищі. Метою роботи є розробка та обґрунтування будівництва пульпонасосної станції третього підйому, спрямованої на оптимізацію управління відходами рудних пісків, що утворюються в процесі виробництва на Вільногірському гірничо-металургійному комбінаті. Predmetom doslidzhen ye tekhnolohiia perekachuvannia pulpy u khvostoskhovyshche za dopomohoiu hidrotransortu na Malyshivskomu rodovyshchi. Metoiu roboty ye rozrobka ta obgruntuvannia budivnytstva pulponasosnoi stantsii tretoho pidiomu, spriamovanoi na optymizatsiiu upravlinnia vidkhodamy rudnykh piskiv, shcho utvoriuiutsia v protsesi vyrobnytstva na Vilnohirskomu hirnycho-metalurhiinomu kombinati.
Obgruntuvannia budivnytstva nasosnoi stantsii dlia perekachuvannia pulpy v nove khvostoskhovyshche na Vilnohirskomu hirnycho-metalurhiinomu kombinati
Keywords: технологія будівництва; tekhnolohiia budivnytstva; гідротранспорт; hidrotransport; пульпонасосна станція; pulponasosna stantsiia; розсипні родовища; rozsypni rodovyshcha; зумпф; zumpf; пульпопровід; pulpoprovid; гідравлічний розрахунок; hidravlichnyi rozrakhunok; насос; nasos