Інформаційні технології дистанційної освіти - Мороз, Світлана Іванівна; Moroz, Svitlana; Доротюк, Олена; Dorotiuk, Olena (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Стандарти вищої освіти передбачають велику частку самостійної роботи студентів при вивченні дисциплін та необхідність забезпечення її навчально- методичними матеріалами. Зазначене не може бути втілене без використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Наразі пропонується широкий спектр інструментів створення навчальних матеріалів (офісні додатки, сервіси Learningapps, Kahoot, Movie Maker, Quizlet та ін.) їх розміщення (електронні репозиторії ЗВО, платформи дистанційного навчання Moodle, Teachbase, youtube-канали, персональні Інтернет-сторінки викладачів) та комунікації зі студентами (он-лайн конференції Zoom, електронна пошта, месенджери Viber, Telegram, WhatsApp). Standarty vyshchoi osvity peredbachaiut velyku chastku samostiinoi roboty studentiv pry vyvchenni dystsyplin ta neobkhidnist zabezpechennia yii navchalno- metodychnymy materialamy. Zaznachene ne mozhe buty vtilene bez vykorystannia suchasnykh informatsiino-komunikatsiinykh tekhnolohii. Narazi proponuietsia shyrokyi spektr instrumentiv stvorennia navchalnykh materialiv (ofisni dodatky, servisy Learningapps, Kahoot, Movie Maker, Quizlet ta in.) yikh rozmishchennia (elektronni repozytorii ZVO, platformy dystantsiinoho navchannia Moodle, Teachbase, youtube-kanaly, personalni Internet-storinky vykladachiv) ta komunikatsii zi studentamy (on-lain konferentsii Zoom, elektronna poshta, mesendzhery Viber, Telegram, WhatsApp).
Informatsiini tekhnolohii dystantsiinoi osvity
Keywords: дистанційна освіта; dystantsiina osvita; інформаційні технології; informatsiini tekhnolohii; самостійна робота; samostiina robota