Діагностика та розробка напрямів підвищення конкурентоспроможності підприємства - Зеленський, Віталій Валерійович; Zelenskyi, Vitalii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є процес забезпечення конкурентоспроможності аграрного підприємства в умовах динамічного ринкового середовища. Предметом дослідження є теоретичні, методичні та прикладні засади діагностики й формування напрямів підвищення конкурентоспроможності ТОВ «АП «Придніпровське». Метою дослідження є поглиблення теоретичних основ і розроблення практичних рекомендацій щодо підвищення конкурентоспроможності аграрного підприємства на основі комплексної діагностики, стратегічного планування та впровадження інноваційних інструментів управління. Obiektom doslidzhennia ye protses zabezpechennia konkurentospromozhnosti ahrarnoho pidpryiemstva v umovakh dynamichnoho rynkovoho seredovyshcha. Predmetom doslidzhennia ye teoretychni, metodychni ta prykladni zasady diahnostyky y formuvannia napriamiv pidvyshchennia konkurentospromozhnosti TOV «AP «Prydniprovske». Metoiu doslidzhennia ye pohlyblennia teoretychnykh osnov i rozroblennia praktychnykh rekomendatsii shchodo pidvyshchennia konkurentospromozhnosti ahrarnoho pidpryiemstva na osnovi kompleksnoi diahnostyky, stratehichnoho planuvannia ta vprovadzhennia innovatsiinykh instrumentiv upravlinnia.
Diahnostyka ta rozrobka napriamiv pidvyshchennia konkurentospromozhnosti pidpryiemstva
Keywords: аграрне підприємство; Аgrarian enterprise; аналіз ефективності; efficiency analysis; біоенергетика; bioenergy; бізнес-стратегія; business strategy; конкурентна перевага; competitive advantage; конкурентоспроможність; competitiveness; маркетингова стратегія; marketing strategy; рентабельність; profitability; ресурсний потенціал; resource potential; стратегічне управління; strategic management; фінансова стійкість; financial stability; інноваційний проєкт; innovation project; інтегральна оцінка; integral assessment; оцінка ризиків; risk assessment; підвищення конкурентоспроможності; strengthening competitiveness