Робочий орган культиватора - Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, Anatoly; Kobec, Anatoly Stepanovich; Сobets’, Anatoliy; Kobets, Anatoly S.; Kobets, A. S.; Kobeс, A. S.; Kobets, А.; Kobec, A.; Пугач, Андрій Миколайович; Puhach, Andrii; Піддубцева, Ольга Ігорівна; et al. (ДП "УКРНОІВІ", 2024)
Робочий орган культиватора містить стрілчасту лапу з криволінійним лезом, яке виконано у вигляді кривої лінії, кривина якої збільшується від початку леза до кінця, а кут між дотичною та напрямком руху зменшується, виконаний змінної зносостійкості шляхом місцевої смугастої обробки променем лазера. На лезі виконані виступи у вигляді зубів, а кут нахилу ріжучих кромок зубів виконано в межах 47°-105°. Robochyi orhan kultyvatora mistyt strilchastu lapu z kryvoliniinym lezom, yake vykonano u vyhliadi kryvoi linii, kryvyna yakoi zbilshuietsia vid pochatku leza do kintsia, a kut mizh dotychnoiu ta napriamkom rukhu zmenshuietsia, vykonanyi zminnoi znosostiikosti shliakhom mistsevoi smuhastoi obrobky promenem lazera. Na lezi vykonani vystupy u vyhliadi zubiv, a kut nakhylu rizhuchykh kromok zubiv vykonano v mezhakh 47°-105°.
Robochyi orhan kultyvatora
Keywords: культиватор; kultyvator; робочий орган культиватора; robochyi orhan kultyvatora; стрілчаста лапа; strilchasta lapa; криволінійне лезо; kryvoliniine lezo; обробка променем лазера; obrobka promenem lazera