Optimizing Financial Management and Administration in Infrastructure Projects for Economic Recovery - Yudina, Svitlana; Юдіна, Світлана Валеріївна; Razumova, Hanna; Разумова, Ганна Вікторівна; Lysa, Olena; Лиса, Олена Володимирівна; Oskoma, Olena; Оскома, Олена Володимирівна; Zakharchenko, Volodymyr; Захарченко, Володимир Васильович (Науково-видавнича корпорація Inc, 2025)
The research aimed to establish an organizational and managerial approach to enhance cooperation between financial management and administration in Ukrainian infrastructure projects. The methodology included the analysis of regional statistical data, the comparison of foreign financial management methods, and the evaluation of financial instruments, including public-private partnerships, government bonds, and advanced project management technology. The critical elements examined were financial instruments vital for Ukraine's economic revitalization, emphasizing the attraction of investment via partnerships, bonds, stocks, and shares. The research further investigated how novel technologies improve project transparency and mitigate financial risks. A comparative review of finance procedures in the EU, the US, and Japan identified optimal strategies applicable to Ukraine. The findings pointed to the need for a comprehensive legislative framework to guarantee stability and accountability while promoting public-private partnerships to alleviate risks and enhance cost efficiency. The research emphasized the need to incorporate socio-economic and environmental considerations into project planning and financing to guarantee sustainability and efficacy. The study recommended enhancements to Ukraine's infrastructure finance and administrative processes based on these observations. Метою дослідження було визначення організаційно-управлінської стратегії, що дозволяє забезпечити ефективну координацію між управління фінансами та адмініструванням у реалізації інфраструктурних проєктів. Методологія включала аналіз статистичних даних по регіонах України, порівняльне вивчення міжнародного досвіду управління фінансами та адмініструванням інфраструктурних проєктів, а також оцінку застосування різних фінансових інструментів, таких як публічно-приватне партнерство, державні облігації та інноваційні технології для управління проєктами. У дослідженні розглядались аспекти управління фінансами та адміністрування інфраструктурних проєктів, які мають важливе значення для відновлення економіки України. Основну увагу приділено аналізу ефективних фінансових інструментів, таких як публічно-приватне партнерство, державні облігації, фондові інструменти та акції, які використовуються для залучення інвестицій у великі інфраструктурні проєкти. Також досліджено роль інноваційних технологій у моніторингу й управлінні цими проєктами, що сприяє підвищенню прозорості та зниженню фінансових ризиків. Зокрема, порівняльний аналізу міжнародного досвіду у фінансуванні інфраструктури, зокрема в країнах ЄС, США та Японії. Це дозволило визначити найрелевантніші практики для адаптації в українському контексті. Результати показали, що для успішної реалізації інфраструктурних проєктів необхідна ефективна правова база, яка забезпечить стабільність та підзвітність, а також взаємодія між державним і приватним секторами для зниження ризиків і оптимізації витрат. Дослідження також виявило важливість врахування соціально-економічних і екологічних аспектів при розробці та фінансуванні інфраструктурних проєктів, що має значний вплив на їх ефективність та сталий розвиток. На основі отриманих результатів сформульовано рекомендації для покращення існуючих механізмів фінансування та адміністрування інфраструктури в Україні, а також визначено напрямки для подальших досліджень у цій галузі.
Оптимізація фінансового менеджменту та адміністрування в інфраструктурних проєктах для економічного відновлення
Keywords: budgeting transparency; прозорість бюджетування; international cooperation; міжнародне співробітництво; investment programs; інвестиційні програми; resource provision; забезпечення ресурсами; strategic planning; стратегічне планування; infrastructure recovery; відновлення інфраструктури