Вплив елементів технології вирощування на продуктивність та якість ріпаку озимого в умовах фермерського господарства «Зоря» Новомосковського району Дніпропетровської області - Бойчук, Анастасія; Boichuk, Anastasiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Мета даного дослідження охоплюють комплексний аналіз впливу різноманітних інсектицидів на умови вирощування та урожайність насіння озимого ріпаку. Основною метою є не лише визначення ефективності цих інсектицидів у боротьбі зі шкідниками та зменшення ентомологічного впливу, а й аналіз їх впливу на здоров'я рослин, якість насіння та екологічну безпеку.Meta danoho doslidzhennia okhopliuiut kompleksnyi analiz vplyvu riznomanitnykh insektytsydiv na umovy vyroshchuvannia ta urozhainist nasinnia ozymoho ripaku. Osnovnoiu metoiu ye ne lyshe vyznachennia efektyvnosti tsykh insektytsydiv u borotbi zi shkidnykamy ta zmenshennia entomolohichnoho vplyvu, a y analiz yikh vplyvu na zdorovia roslyn, yakist nasinnia ta ekolohichnu bezpeku.
Vplyv elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia na produktyvnist ta yakist ripaku ozymoho v umovakh fermerskoho hospodarstva «Zoria» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: ріпак озимий; ripak ozymyi; інсектицид; insektytsyd; елементи структури врожаю; elementy struktury vrozhaiu; урожайність; urozhainist; охорона праці; okhorona pratsi; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist