Розвиток зовнішньої торгівлі України як вектор вирішення глобальної продовольчої проблеми - Халатур, Світлана Миколаївна; Khalatur, Svitlana Mykolaivna; Khalatur, S.; Khalatur Svitlana (Ужгородський національний університет, 2016)
Khalatur Svitlana Mykolaivna, Khalatur S. ( Халатур Светлана https://orcid.org/0000-0001-8331-3341)
Foreign trade development of Ukraine as a vector of global food problem solution
У роботі розглянуто проблему нестачі продовольства, яка набула глобального характеру і являє сьогодні багатофакторне складне утворення. Досліджено основні правила та інструменти спільної торговельної політики. Визначено вплив сучасних інтеграційних процесів на розвиток зовнішньої торгівлі України, у тому числі на торгівлю продукцією агропромислового комплексу. In the article it is considered the problem of the food deficit, which has become global and nowit is multifactorial complex formation. The basic rules and tools of common commercial policy are investigated. It is described the influence of modern integration processes оn the development of Ukrainian foreign trade, including the trade of agricultural products. Key words: foreign trade, food security, economic integration, global system, economic regulation.
Keywords: зовнішня торгівля; foreign trade; продовольча безпека; food security; економічна інтеграція; economic integration; глобальна система; global system; економічне регулювання; economic regulation