Продуктивність гібридів кукурудзи без зрошення і за крапельного способу зрошення в Степу України - Закаленков, Юрій Володимирович; Zakalenkov, Yurii Volodymyrovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Значна площа кукурудзи, що вирощується на зерно розташована в районах недостатнього зволоження. Крапельне зрошення дозволяє більш ефективно використовувати воду, особливо в критичні періоди розвитку кукурудзи. Проаналізувавши економічну ефективність вирощування кукурудзи на крапельному зрошенні, прийшли до висновку доцільності цього прийому, незважаючи на витрати. Znachna ploshcha kukurudzy, shcho vyroshchuietsia na zerno roztashovana v raionakh nedostatnoho zvolozhennia. Krapelne zroshennia dozvoliaie bilsh efektyvno vykorystovuvaty vodu, osoblyvo v krytychni periody rozvytku kukurudzy. Proanalizuvavshy ekonomichnu efektyvnist vyroshchuvannia kukurudzy na krapelnomu zroshenni, pryishly do vysnovku dotsilnosti tsoho pryiomu, nezvazhaiuchy na vytraty.
Produktyvnist hibrydiv kukurudzy bez zroshennia i za krapelnoho sposobu zroshennia v Stepu Ukrainy
Keywords: кукурудза; kukurudza; водоспоживання; vodospozhyvannia; гібрид; hibryd; цвітіння; tsvitinnia; урожайність; urozhainist