Оцінка потреб населення с. Мала Білозірка Запорізької області у якісних водних ресурсах - Бордальова, А. Ю.; Bordalyova, Alina; Коломойцева, К. К.; Kolomoytseva, Karina (НТУ «Дніпровська політехніка», 2020)
На підставі аналізу геологічних, гідрогеологічних та тектонічних особливостей Південно-Білозерського залізорудного родовища виявлено, що як і на якість поверхневих вод ставка, так і на якість підземних вод сарматського водоносного горизонту в першу чергу негативно впливають фільтраційні стоки з сільськогосподарських угідь та побутового походження. Na pidstavi analizu heolohichnykh, hidroheolohichnykh ta tektonichnykh osoblyvostei Pivdenno-Bilozerskoho zalizorudnoho rodovyshcha vyiavleno, shcho yak i na yakist poverkhnevykh vod stavka, tak i na yakist pidzemnykh vod sarmatskoho vodonosnoho horyzontu v pershu cherhu nehatyvno vplyvaiut filtratsiini stoky z silskohospodarskykh uhid ta pobutovoho pokhodzhennia.
Assessment of the needs of the population with. Mala Bilozirka of Zaporizhia region in high-quality water resources
Keywords: водні ресурси; vodni resursy; гірничодобувна промисловість; hirnychodobuvna promyslovist; продуктивність водоносних горизонтів; produktyvnist vodonosnykh horyzontiv; якість води; yakist vody