Формування вагового росту молодняку овець у постнатальному онтогенезі - Микитюк, Віктор Васильович; Mykytiuk, Viktor; Mykytiuk, V. V.; Mykytyuk, V. V. (Дніпропетровський державний аграрний університет, 2008)
Дослідженнями встановлено, що в постнатальний період розвитку молодняк більш чутливий до впливу екологічних факторів, ніж у натальний. Забезпечення оптимальних умов годівлі та утримання відповідно до сезону року на кожному етапі вирощування дає змогу впливати на формування росту і розвитку молодняку овець, які завезені в нові еколого-технологічні умови.Doslidzhenniamy vstanovleno, shcho v postnatalnyi period rozvytku molodniak bilsh chutlyvyi do vplyvu ekolohichnykh faktoriv, nizh u natalnyi. Zabezpechennia optymalnykh umov hodivli ta utrymannia vidpovidno do sezonu roku na kozhnomu etapi vyroshchuvannia daie zmohu vplyvaty na formuvannia rostu i rozvytku molodniaku ovets, yaki zavezeni v novi ekoloho-tekhnolohichni umovy.
Formuvannia vahovoho rostu molodniaku ovets u postnatalnomu ontohenezi
Keywords: молодняк овець; molodniak ovets; постнатальний період; postnatalnyi period; формування росту і розвитку; formuvannia rostu i rozvytku; вплив екологічних факторів; vplyv ekolohichnykh faktoriv