Сучасні проблеми забезпечення прав і свобод людини в системі публічного управління - Коломоєць, Юлія Олександрівна; Kolomoiets, Yuliia (Громадська наукова організація «Всеукраїнська Асамблея докторів наук із державного управління» та громадська організація «Асоціація науковців України», 2021)
У статті зазначено, що права людини – це невід’ємні властивості, природні можливості розвитку, які визначають міру людської свободи, оскільки права людини – надто складне, багатогранне, філософське, етичне, політологічне й правове поняття. Водночас, права людини – наукова категорія, що характеризує правовий статус людини стосовно держави, її інститутів, посадових осіб, міжурядових та міжнародних організацій, політичних груп, можливості й здатності людини в економічній, соціальній, політичній і культурній сферах. The article states that human rights are inalienable properties, natural opportunities for development, which determine the degree of human freedom, because human rights are too complex, multifaceted, philosophical, ethical, political and legal concepts. At the same time, human rights is a scientific category that characterizes the legal status of a person in relation to the state, its institutions, officials, intergovernmental and international organizations, political groups, human capabilities and capabilities in economic, social, political and cultural spheres.
Modern problems of ensuring human rights and freedoms in the system of public administration
Keywords: права і свободи людини; human rights and freedoms; публічне управління; public administration; конституційне забезпечення; constitutional support; національний план; national plan; інститути громадянського суспільства; civil society institutions