Шляхи формування навичок читання у студентів під час підготовки до складання ЄВІ з англійської мови - Резунова, Олена Сергіївна; Rezunova, Olena (Громадська організація «Соборність» Видавництво: СPM «ASF» (Канада, Монреаль), 2020)
Сучасний етап розвитку закладів вищої освіти пов’язаний із підвищенням якості підготовки майбутніх спеціалістів, які повинні відрізнятися високим професіоналізмом, вмінням працювати з інформацією у будь-якій сфері людської діяльності, знаходити її у різних джерелах, включаючи джерела іноземною мовою. Однією із головним навичок сучасного фахівця є оволодіння навичками читання текстів різноманітних жанрів для кращого професійного спілкування із закордонними діловими партнерами, для ознайомлення із досягненнями світової науки і техніки. Статтю присвячено пошуку ефективних способів формування читацьких навичок студентів під час підготовки до складання ЄВІ з англійської мови. Основна увага приділена таким додатковим навичкам читання як: попередні припущення (predicting), швидке читання для розуміння суті (skimming),швидке читання для отримання спеціальної інформації (scanning), детальне читання тексту(reading for detail). Крім того, подано алгоритм роботи з типовими завданнями іспиту ЄВІ з англійської мови з використанням додаткових навичок читання. Доведено, що добре розвинені навички читання допоможуть студентам не лише успішно скласти вступний іспит, але й надалі читтачі матимуть змогу більш ефективно працювати з автентичними тестами різних жанрів. The current development of higher education institutions needs to improve the quality of future specialist trainings, who should have high professionalism to work with information in any sphere of human activity, to find it in different sources, including sources in a foreign language. One of the main skills of a modern specialist is mastering the skills of reading texts of various genres for better professional communication with foreign business partners, to become acquainted with the achievements of world science and technology. The article is devoted to finding effective ways of forming students' reading sub skills to pass Entrance exams for master's degree in English. The focus is on such additional reading skills as: Predicting, Skimming, Scanning and Reading for detail. In addition, an algorithm for working with typical exam tasks in reading is presented. It is proven that well-developed reading skills will help students not only pass the entrance exam, but also allow students to work more effectively with authentic tests of different genres.
Ways of developing students reading skills during preparation for English entrance exam
Keywords: навички читання; reading skills; студент; student; ЄВІ (єдиний вступний іспит); entrance exam; попередні припущення; predicting; читання для розуміння суті; skimming; детальне читання тексту; scanning and reading for detail