Системний підхід щодо розробки стратегії економічного розвитку сільського господарства України - Халатур Світлана Миколаївна; Khalatur, Svitlana; Khalatur Svitlana Mykolaivna; Khalatur S. (Черкаський державний технологічний університет, 2016)
(Халатур Светлана https://orcid.org/0000-0001-8331-3341)
Systemic approach to the creation of the strategy of agricultural economic development of Ukraine
У статті висвітлено ефективність використання системного підходу щодо розробки стратегії економічного розвитку сільського господарства України, що розглядається в розрізі матеріальних, фінансових, соціально-трудових та інших відносин, які детермінуються ринковими умовами та відображають ступінь забезпеченості умов формування і реалізації стратегії економічного розвитку сільського господарства з урахуванням його якісних параметрів, кількісного виміру, вираженого через систему об’єктивних показників, та співставленості у часі. В статті представлено і проаналізовано сучасний стан сільського господарства України, фактори та особливості привабливості даної галузі до залучення іноземних інвестицій в процесі становлення і розвитку країни, як незалежної держави. Автором розглядаються особливості управління чинниками стійкого економічного розвитку на основі моніторингу. Автор досліджує завдання, етапи та способи контролю за економічним розвитком галузі.
Keywords: сільське господарство; аgriculture; сталий економічний розвиток; sustainable economical development; стратегія; strategy; фактори; factors; моніторинг ресурсів; monitoring of resources; ресурсний потенціал; resource potential