Ефективність вирощування гібридів соняшнику різних груп стиглості в умовах приватного підприємства «Запаренко» Синельниківського району Дніпропетровської області - Захаренко, Леонід Леонідович; Zakharenko, Leonid Leonidovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
В дипломній роботі показана ефективність сучасних гібридів соняшнику, а саме виявлені найкращі гібриди соняшнику з одночасним визначенням оптимальної густоти рослин соняшнику. Після дослідження встановлено певні відмінності в ефективності різних гібридів соняшнику, а саме густоти стояння рослин, урожаю насіння і економічних показників технології вирощування. V dyplomnii roboti pokazana efektyvnist suchasnykh hibrydiv soniashnyku, a same vyiavleni naikrashchi hibrydy soniashnyku z odnochasnym vyznachenniam optymalnoi hustoty roslyn soniashnyku. Pislia doslidzhennia vstanovleno pevni vidminnosti v efektyvnosti riznykh hibrydiv soniashnyku, a same hustoty stoiannia roslyn, urozhaiu nasinnia i ekonomichnykh pokaznykiv tekhnolohii vyroshchuvannia.
Efektyvnist vyroshchuvannia hibrydiv soniashnyku riznykh hrup styhlosti v umovakh pryvatnoho pidpryiemstva «Zaparenko» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: соняшник; soniashnyk; густота стояння рослин; hustota stoiannia roslyn; різні гібриди; rizni hibrydy; урожай; urozhai; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist