Інноваційні технології переробки риби, рибних відходів, нерибних і морських продуктів - Півоваров, Олександр Андрійович; Pivovarov, Oleksandr; Ковальова, Олена Сергіївна; Kovalova, Olena; Кошулько, Віталій Сергійович; Koshulko, Vitalii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Навчальний посібник присвячено висвітленню основних напрямів та перспектив розвитку рибної промисловості, технології переробки риби та морепродуктів, розумінню проблем у формуваннях переробної галузі та вмінню застосовувати зарубіжний досвід переробної промисловості. Матеріал, наведений в посібнику, дозволяє ознайомитись з досягненнями і перспективними інноваційними напрямами та сучасними технологічними процесами переробки риби, рибних відходів, нерибних і морських продуктів та виготовленням різноманітних видів харчової і технологічної продукції. Посібник призначено для здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальністю 181 Харчові технології першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти, а також для наукових працівників, аспірантів і фахівців, які цікавляться проблемами інноваційного інжинірингу харчових виробництв. - The textbook is dedicated to highlighting the main directions and prospects for the development of the fishing industry, fish and seafood processing technology, understanding problems in the formations of the processing industry, and the ability to apply foreign experience in the processing industry. The material provided in the manual allows you to familiarize yourself with the achievements and promising innovative directions and modern technological processes of processing fish, fish waste, non-fish and marine products, and the manufacture of various types of food and technological products. The manual is intended for higher education students studying in the specialty 181 Food Technology of the first (bachelor's) and second (master's) levels of higher education, as well as for researchers, postgraduate students and specialists interested in the problems of innovative engineering of food production.
Innovative technologies for processing fish, fish waste, non-fish and marine products
Keywords: інноваційні технології; innovative technologies; риба; fish; переробка риби; fish processing; рибні відходи; fish waste; нерибних продукти; non-fish products; морських продуктів; marine products; обладнання; equipment