Система «standart-costing», її характеристика та сфера застосування - Бондарчук, Наталія Володимирівна; Bondarchuk, Nataliia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Стандарт-костінг (standart-costing) – система обліку витрат та калькуляції собівартості із використанням нормативних витрат. "Стандарт" це кількість необхідних для виготовлення одиниць продукції виробництва затрат; "костінг" – грошовий вираз цих затрат. Система з'явилася в Америці в початку 30-х років ХХ ст , коли в США була економічна криза. Standart-kostinh (standart-costing) – systema obliku vytrat ta kalkuliatsii sobivartosti iz vykorystanniam normatyvnykh vytrat. "Standart" tse kilkist neobkhidnykh dlia vyhotovlennia odynyts produktsii vyrobnytstva zatrat; "kostinh" – hroshovyi vyraz tsykh zatrat. Systema ziavylasia v Amerytsi v pochatku 30-kh rokiv KhKh st , koly v SShA bula ekonomichna kryza.
Systema «standart-costing», yii kharakterystyka ta sfera zastosuvannia
Keywords: система «standart-costing»; systema «standart-costing»; характеристика; kharakterystyka; сфера застосування; sfera zastosuvannia