Удосконалення управління клієнтською лояльністю торговельного підприємства на основі цифрових інструментів маркетингу - Мохнач, Микита Сергійович; Mokhnach, Mykyta (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є система взаємодії з клієнтами торговельного підприємства як складова маркетингової діяльності в умовах цифровізації бізнес-процесів. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних і практичних підходів до управління клієнтською лояльністю та використання цифрових інструментів маркетингу (CRM, SMM, персоналізація, автоматизація) у діяльності торговельного підприємства. Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних положень і розроблення практичних рекомендацій щодо оптимізації взаємодії з клієнтами ФОП Мохнач М.С. у цифровому середовищі з метою підвищення рівня клієнтської лояльності та економічної ефективності діяльності підприємства. Obiektom doslidzhennia ye systema vzaiemodii z kliientamy torhovelnoho pidpryiemstva yak skladova marketynhovoi diialnosti v umovakh tsyfrovizatsii biznes-protsesiv. Predmetom doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh, metodychnykh i praktychnykh pidkhodiv do upravlinnia kliientskoiu loialnistiu ta vykorystannia tsyfrovykh instrumentiv marketynhu (CRM, SMM, personalizatsiia, avtomatyzatsiia) u diialnosti torhovelnoho pidpryiemstva. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye obgruntuvannia teoretychnykh polozhen i rozroblennia praktychnykh rekomendatsii shchodo optymizatsii vzaiemodii z kliientamy FOP Mokhnach M.S. u tsyfrovomu seredovyshchi z metoiu pidvyshchennia rivnia kliientskoi loialnosti ta ekonomichnoi efektyvnosti diialnosti pidpryiemstva.
Udoskonalennia upravlinnia kliientskoiu loialnistiu torhovelnoho pidpryiemstva na osnovi tsyfrovykh instrumentiv marketynhu
Keywords: клієнтська лояльність; customer loyalty; цифровий маркетинг; digital marketing; crm; crm; smm; smm; персоналізація; personalization; автоматизація; automation; торговельне підприємство; retail enterprise; клієнтський досвід; customer experience; конкурентоспроможність; competitiveness