Обґрунтування фаз розподілу повітря вакуумного насоса індивідуальної доїльної установки - Дудін, Володимир Юрійович; Dudin, Volodymyr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Ротаційні пластинчаті вакуумні насоси знайшли широке використання в складі вакуумних систем доїльних установок. Поруч із потужними агрегатами, які обслуговують великі підприємства з виробництва молока, дана конструкція застосовується і в індивідуальних доїльних установках, призначених для малих приватних ферм. При цьому питомі показники ефективності роботи ротаційних вакуумних машин – коефіцієнт відкачування та питома енергоємність залишаються на досить низькому рівні. Основним параметром, що закладаються на стадії розробки насоса, який суттєво впливає на вказані показники, є фази розподілу повітря. Невірно обрані фази розподілу повітря, а це форма та розташування вікон, негативно впливають на робочий процес насоса, його зовнішні характеристики. У зв'язку із цим теоретичні та експериментальні дослідження фаз розподілу повітря вакуумного насоса і зняття його індикаторної діаграми є актуальним питанням. Rotary plate vacuum pumps are widely used in the vacuum systems of milking plants. In addition to powerful units that serve large milk production enterprises, this design is also used in individual milking units intended for small private farms. At the same time, the specific performance indicators of rotary vacuum machines - the pumping coefficient and the specific energy intensity - remain at a rather low level. The main parameter laid down at the pump development stage, which significantly affects the indicated indicators, is the air distribution phase. Incorrectly chosen phases of air distribution, namely the shape and location of windows, negatively affect the work process pump, its external characteristics. In this regard, theoretical and experimental studies of the air distribution phases of the vacuum pump and the removal of its indicator diagram are an urgent issue.
Justification of air distribution phases of a vacuum pump of an individual milking plant
Keywords: роторно-лопатевий вакуумний насос; rotary vane vacuum pump; фази; phases; вакууметричний тиск; vacuum pressure; дослідження; investigation; моделювання; modeling; експеримент; experiment