Значення соціального інтелекту в соціалізації молоді - Карпань, ІринаСеменівна; Karpan, Iryna; Чернікова, Наталія Семенівна; Chernikova, Nataliia (КЗВО «Дніпровська академія неперервної освіти» ДОР, 2024)
Досліджується значення соціального інтелекту у формуванні молоді як активних членів суспільства. Розглядається концепція соціального інтелекту, його роль у взаємодії та адаптації до соціальних норм. Зосереджуючись на векторах розвитку соціального інтелекту серед молоді, висвітлюється важливість його впровадження у систему освіти для успішної соціалізації нового покоління. The importance of social intelligence in the formation of young people as active members of society is studied. The concept of social intelligence, its role in interaction and adaptation to social norms is considered. Focusing on the vectors of social intelligence development among young people, the importance of its implementation in the education system for the successful socialization of the new generation is highlighted.
The importance of social intelligence in the socialization of youth
Keywords: самотність; loneliness; соціалізація; socialization; соціальний інтелект; social intelligence; спілкування; communication; тривожність; anxiety