Фінансово-економічна безпека як запорука розвитку малого підприємства - Бондарчук, Наталія Володимирівна; Bondarchuk, Nataliia; Педько, Анна Сергіївна; Pedko, Anna (Товариство з обмеженою відповідальністю "Видавничий дім "Гельветика", 2018)
В статті здійснено контент-аналіз поняття «фінансово-економічна безпека». Обґрунтовано необхідність системного підходу до формування системи фінансово-економічної безпеки підприємства, яка має бути спрямована на захист інтересів власників та працюючих в процесі фінансово-господарської діяльності малого підприємства. Розроблено механізм забезпечення фінансово-економічної безпеки, який є складовою частиною механізму управління діяльністю підприємства та відображає взаємозв’язок і взаємодію між окремими процесами господарської та фінансової діяльності. Основне призначення запропонованого механізму забезпечення фінансово-економічної безпеки малого підприємства полягає у створенні і реалізації відповідних умов, які забезпечують економічну безпеку підприємства. The article contains a content analysis of the concept of "financial and economic security." The necessity of a systematic approach to the formation of a system of financial and economic security of an enter-prise, which should be aimed at protecting the interests of the owners and employees, is substantiated. In the process of the study, a mechanism has been developed to ensure financial and economic security, which is an integral part of the mechanism for managing the activities of an enterprise, reflecting the interconnection and interaction between individual business processes, as well as financial activities. The main purpose of the proposed mechanism is to create and implement appropriate conditions that ensure the economic security of the enterprise.
Financial and economic safety as a smooth enterprise development plan
Keywords: мале підприємство; small enterprise; фінансово-економічна безпека; financial and economic security; механізм забезпечення фінансово- економічної безпеки підприємства; mechanism of providing financial and economic security of the enterprise