Реалізація генетичного потенціалу гібридів кукурудзи в умовах ФГ «Галаган» Камʼянського району Дніпропетровської області - Галаган, Станіслав Юрійович; Galagan, Stanislav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Мета роботи полягає у дослідженні особливостей формування продуктивності гібридів кукурудзи різних груп стиглості в умовах недостатнього зволоження степової зони України. Гібриди, що досліджували (ранньостиглий ДМ Ескіз, середньоранній ЛГ Фантастік, середньостиглий ЕС Сенсор) сформували різну продуктивність, яка залежала як від генетичного потенціалу так і від індивідуальної адаптаційної здатності до несприятливих умов, які складались під час вегетаційного періоду культури в умовах фермерського господарства «Галаган». Meta roboty polyahaye u doslidzhenni osoblyvostey formuvannya produktyvnosti hibrydiv kukurudzy riznykh hrup styhlosti v umovakh nedostatnʹoho zvolozhennya stepovoyi zony Ukrayiny. Hibrydy, shcho doslidzhuvaly (rannʹostyhlyy DM Eskiz, serednʹoranniy LH Fantastik, serednʹostyhlyy ES Sensor) sformuvaly riznu produktyvnistʹ, yaka zalezhala yak vid henetychnoho potentsialu tak i vid indyvidualʹnoyi adaptatsiynoyi zdatnosti do nespryyatlyvykh umov, yaki skladalysʹ pid chas vehetatsiynoho periodu kulʹtury v umovakh fermersʹkoho hospodarstva «Halahan».
Realizatsiya henetychnoho potentsialu hibrydiv kukurudzy v umovakh FH «Halahan» Kamʼyansʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: кукурудза; maize; гібрид; hybrid; площа листя; leaf area; група стиглості; ripeness group; урожайність; yield