Коротка новокаїнова блокада як засіб лікування випадкових ран з затримкою загоєння - Ткач, Є. В.; Tkach, E. V.; Самойлюк, Вячеслав Володимирович; Samoiluk, V. V.; Samoylyuk, Vyacheslav; Samoyuluk, V. V.; Samoylyuk, V.; Samoylyuk, V. V.; Samoylyuk, Wyacheslav; Samoylyuс, W. W.; Samoiliuk, V. V.; Samoiliuk, V. (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Встановлено, що застосування короткої новокаїнової блокади з Цефазоліном призводить до прискорення повного очищення рани, появи грануляцій та повного її загоєння на 4 - 6 днів швидше ніж під час лікування класичними методами. Більш ефективно відбувається зникнення набряку тканин та проліферація епідермісу. It was found that the use of a short novocaine blockade with Сefazolin accelerates the complete cleansing of the wound, the appearance of granulations and its complete healing for 4 - 6 days faster than during treatment with classical methods. Tissue edema disappears and epidermis proliferates more effectively.
Short novocaine blockade as a means of treating accidental wounds with delayed healing
Самойлюк Вячеслав Володимирович https://orcid.org/0000-0001-8400-8904
Keywords: епітелізація; epithelialization; рана; wound; новокаїнова блокада; novocaine blockade; грануляція; granulation