Особливості морфологічної будови пуповини телят - Корейба, Людмила Володимирівна; Koreyba, Ludmila; Koreyba, L. V.; Koreyba, Lyudmila Volodymyrivna; Koreyba, L.; Koreiba, L. V.; Хомич, В. Т.; Homich, V. T. (Полтавська державна аграрна академія, 2002)
Подано особливості анатомічної та гістологічної структури судин пуповини телят від корів, які належать господарствам забрудненої та умовно чистої зон. Встановлено, що між судинами є анастомози, а за гістологічною структурою артерії пуповини належать до м’язово-еластичного типу. Вони мають зірчатий просвіт, утворений випинаннями м’язового шару, на вершині якого є бухтоподібні заглибини. Описаны особенности морфологической структуры сосудов пуповины телят от коров, которые принадлежат хозяйствам загрязненной и условно чистой зон. Установлено, что между сосудами есть анастомозы, а за гистологической структурой артерии пуповины принадлежат к мышечно-эластическому типу, имеют звездчатое пространство, которое образовалось вследствии выпячивания мышечного слоя, на вершине которого есть углубления. The peculiarity of morphological structure of calf’s vessels were shwed. The calf’s was born by cow’s from pollution and clean regions. The investigations showed that there are an ramus communicans between the vessels. The gistological structure of arteries belong to the muscle pressure. They have starlike dap, wich is made by the muscle layer. The muscle layer has a hollows on his top.
Особенности морфологического строения пуповины телят
Features of morphological structure of umbilical of calves
Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779
Keywords: анатомічна структура; anatomical structure; анастомози; anostomosis; пуповина телят; umbilical; плацента; membrane; гістологічні дослідження; histodiagnosis