Обґрунтування конструкційно-технологічних параметрів дозатора комбікорму - Бурдила, Владислав Вікторович; Burdyla, Vladyslav Viktorovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота присвячена обґрунтуванню конструкційно-технологічних параметрів дозатора комбікорму для ліній приготування та роздавання кормів у тваринництві. Мета роботи - підвищити точність дозування та стабільність подачі комбікормових сумішей за одночасного зниження питомих енерговитрат і забезпечення надійної роботи в умовах змінної сипучості та вологості матеріалу. Об’єкт дослідження - процес дозування сипких комбікормів; предмет дослідження - параметри і режими роботи дозувального вузла (тип і геометрія робочого органа, кут і величина відкриття заслінки, швидкість обертання/лінійна швидкість подачі, зазор у зоні вивантаження, алгоритм керування). Mahisterska kvalifikatsiina robota prysviachena obgruntuvanniu konstruktsiino-tekhnolohichnykh parametriv dozatora kombikormu dlia linii pryhotuvannia ta rozdavannia kormiv u tvarynnytstvi. Meta roboty - pidvyshchyty tochnist dozuvannia ta stabilnist podachi kombikormovykh sumishei za odnochasnoho znyzhennia pytomykh enerhovytrat i zabezpechennia nadiinoi roboty v umovakh zminnoi sypuchosti ta volohosti materialu. Obiekt doslidzhennia - protses dozuvannia sypkykh kombikormiv; predmet doslidzhennia - parametry i rezhymy roboty dozuvalnoho vuzla (typ i heometriia robochoho orhana, kut i velychyna vidkryttia zaslinky, shvydkist obertannia/liniina shvydkist podachi, zazor u zoni vyvantazhennia, alhorytm keruvannia).
Obgruntuvannia konstruktsiino-tekhnolohichnykh parametriv dozatora kombikormu
Keywords: дозатор комбікорму; dozator kombikormu; шнековий подавач; shnekovyi podavach; масова витрата; masova vytrata; точність дозування; tochnist dozuvannia; рівномірність подачі; rivnomirnist podachi; сипкі матеріали; sypki materialy