Життєвий шлях, педагогічна та організаційна діяльність Узбека Івана Харлампійовича, доктора біологічних наук, професора - Мицик, Олександр Олександрович; Mytsyk, Oleksandr Oleksandrovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2018)
Професор І. Х Узбек відомий учений біолог. Останнім часом напрям його наукової діяльності спрямований на екологічне ґрунтознавство, техногенну біогеоценологію, біологічну рекультивацію порушених земель, їх екологобіологічну оцінку та експертизу. Profesor I. Kh Uzbek vidomyi uchenyi bioloh. Ostannim chasom napriam yoho naukovoi diialnosti spriamovanyi na ekolohichne gruntoznavstvo, tekhnohennu bioheotsenolohiiu, biolohichnu rekultyvatsiiu porushenykh zemel, yikh ekolohobiolohichnu otsinku ta ekspertyzu.
Zhyttievyi shliakh, pedahohichna ta orhanizatsiina diialnist Uzbeka Ivana Kharlampiiovycha, doktora biolohichnykh nauk, profesora
Keywords: професор; profesor; ґрунтознавство; gruntoznavstvo; землероб; zemlerob; техногенна біогеоценологія; tekhnohenna bioheotsenolohiia; біолог; bioloh