До проблеми еймеріозу в м’ясному кролівництві - Шевчик, Римма Святославівна; Shevchik, R. S.; Shevchik, Rimma; Shevchik, Rimma S.; Shevchyk, R. S.; Shevchik, R.; Дуда, Юлія Вікторівна; Duda, Yuliya; Duda, Y. V.; Duda, J. V.; Duda, Julia; Duda, Y.; et al. (My University, 2022)
Питання еймеріозу сьогодні залишається актуальним, а запобігання таким значним збиткам від нього в кролівництві потребує серйозного та кваліфікованого ставлення. Лише комплексний і професійний підхід дає змогу здійснювати контроль еймеріозу кролів, коли загальні заходи, такі як дотримання ветеринарно-санітарних і гігієнічних правил комплектації поголів’я, вирощування, утримання, годівлі тварин, поєднуються зі спеціальними: моніторинговими діагностичними дослідженнями, застосуванням профілактичних і лікувальних засобів проти цих паразитів, дезінвазією зовнішнього середовища. Pytannia eimeriozu sohodni zalyshaietsia aktualnym, a zapobihannia takym znachnym zbytkam vid noho v krolivnytstvi potrebuie serioznoho ta kvalifikovanoho stavlennia. Lyshe kompleksnyi i profesiinyi pidkhid daie zmohu zdiisniuvaty kontrol eimeriozu kroliv, koly zahalni zakhody, taki yak dotrymannia veterynarno-sanitarnykh i hihiienichnykh pravyl komplektatsii poholivia, vyroshchuvannia, utrymannia, hodivli tvaryn, poiednuiutsia zi spetsialnymy: monitorynhovymy diahnostychnymy doslidzhenniamy, zastosuvanniam profilaktychnykh i likuvalnykh zasobiv proty tsykh parazytiv, dezinvaziieiu zovnishnoho seredovyshcha.
To the problem of eimeriosis in meat rabbit breeding
Шевчик Римма Святославівна https://orcid.org/0000-0001-7416-8656 Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402 Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779 Алексєєва Наталія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-1984-5209
Keywords: інвазії; invazii; еймеріоз; eimerioz; кроліництво; krolinytstvo; паразитарні хвороби; parazytarni khvoroby