Гербіциди в посівах соняшнику з різною шириною міжрядь - Ткаліч, Юрій Ігорович; Tkalich, Yuriy; Ткаліч, І.Д.; Tkalich, I.; Бочевар, Ольга Володимирівна; Bochevar, Olga (Інститут сільського господарства степової зони Національної академії наук України, 2014)
Наведено результати польових дослідів з вивчення ефективності гербіцидів бетанал експерт, харнес і прийомів догляду за посівами соняшнику. Показано, що обприскування рослин у фазі 5–6 пар листків гербіцидом бетанал експерт не призводить до пригнічення росту і розвитку у рослин со-няшнику, але забезпечує знищення дводольних і деяких злакових бур’янів. У посівах зі звуженими міжряддями має місце пригнічення ростових процесів у бур’янів і підвищення врожайності насіння культури. The results of field experiments to study the effectiveness of herbicides betanal are presented expert, harness and methods of care for sunflower crops. It is shown that spraying plants in phase 5-6 pairs of leaves with the herbicide betanal expert does not inhibit growth and development in sunflower plants, but provides destruction of dicotyledonous and some cereal weeds. In crops with narrowed rows there is a suppression of growth processes in weeds and increase crop seed yield
Herbicides in sunflower crops with different row spacing
Keywords: соняшник; sunflower; гербіциди; herbicides; ширина міжрядь; row spacing; урожайність; yield