Визначення біологічних особливостей молоді товстолобика у ставовому господарстві «Діана» (м. Дніпро) - Полянський, Владислав; Polianskyi, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена етапам дослідження та подальшого впровадження інноваційних технологій в умовах фермерських господарств. Метою роботи було розглянути питання використання біофлок-технологій для вирощування риб в закритих системах водопостачання в фермерському господарстві. Результати цієї роботи мають практичне значення як для фахівців у галузі як рибальства та водних біоресурсів та аквакультури так і для природоохоронної галузі в аспектах застосування сучасних технологій, використання їх в умовах водних екосистем та підвищенні рентабельності підприємств. Робота містить 53 сторінки машинописного тексту, вміщує 5 таблиць, 8 рисунків та 40 джерел (17 англомовних), складається з розділів: вступу, огляду літератури, умов, матеріалів та методів виконання роботи, результатів власних досліджень, питань вирощування товстолобика в умовах фермерського господарства, безпеки в надзвичайних ситуаціях та охороні праці, висновків та пропозицій щодо поліпшення процесів вирощування рослиноїдних риб. Kvalifikatsiina robota prysviachena etapam doslidzhennia ta podalshoho vprovadzhennia innovatsiinykh tekhnolohii v umovakh fermerskykh hospodarstv. Metoiu roboty bulo rozghlianuty pytannia vykorystannia bioflok-tekhnolohii dlia vyroshchuvannia ryb v zakrytykh systemakh vodopostachannia v fermerskomu hospodarstvi. Rezultaty tsiiei roboty maiut praktychne znachennia yak dlia fakhivtsiv u haluzi yak rybalstva ta vodnykh bioresursiv ta akvakultury tak i dlia pryrodookhoronnoi haluzi v aspektakh zastosuvannia suchasnykh tekhnolohii, vykorystannia yikh v umovakh vodnykh ekosystem ta pidvyshchenni rentabelnosti pidpryiemstv. Robota mistyt 53 storinky mashynopysnoho tekstu, vmishchuie 5 tablyts, 8 rysunkiv ta 40 dzherel (17 anhlomovnykh), skladaietsia z rozdiliv: vstupu, ohliadu literatury, umov, materialiv ta metodiv vykonannia roboty, rezultativ vlasnykh doslidzhen, pytan vyroshchuvannia tovstolobyka v umovakh fermerskoho hospodarstva, bezpeky v nadzvychainykh sytuatsiiakh ta okhoroni pratsi, vysnovkiv ta propozytsii shchodo polipshennia protsesiv vyroshchuvannia roslynoidnykh ryb.
Vyznachennia biolohichnykh osoblyvostei molodi tovstolobyka u stavovomu hospodarstvi «Diana» (m. Dnipro)
Keywords: водні біоресурси; vodni bioresursy; водні екосистеми; vodni ekosystemy; біофлок-технології для вирощування риб; bioflok-tekhnolohii dlia vyroshchuvannia ryb; біологічна характеристика товстолоба; biolohichna kharakterystyka tovstoloba; морфометричні дослідження риб; morfometrychni doslidzhennia ryb; фізіологічні властивості риб; fiziolohichni vlastyvosti ryb; товстолоб білий; tovstolob bilyi; товстолоб строкатий; tovstolob strokatyi; мальок товстолоба; malok tovstoloba