Формування системи маркетингових досліджень на підприємстві - Василенко, Юлія В`ячеславівна; Vasylenko, Yuliia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єктом дослідження виступають процеси стосовно формування системи маркетингових досліджень в товаристві з обмеженою відповідальністю «РУШ», м. Дніпро. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та практичних основ щодо формування системи маркетингових досліджень на підприємстві. Метою диплом роботи магістра є вивчення теоретично-методичних підходів та розробка практичних заходів щодо формування системи маркетингових досліджень на підприємстві. Методи дослідження: Дослідження були засновані на первинних та вторинних джерелах даних, таких як бухгалтерська та статистична звітність підприємства, періодичні видань, огляди веб-сайтів, наукова література, аналітичні огляди тощо. В роботі були використані загальноприйняті методи (аналіз, синтез, індукція та дедукція), емпіричні методи (спостереження, порівняння, вимірювання, моделювання), прикладні прийоми і методи стратегічного аналізу (SWOT-аналіз, PEST-аналіз), метод статистичного аналізу (аналіз рядів динаміки, графічний метод, трендовий аналіз та екстраполювання). Основний науковий результат роботи – поглиблення методологічних засад та розробка рекомендацій щодо вдосконалення процесу проведення маркетингових досліджень на основі використання досвіду підприємств, що працюють на вітчизняних ринках. Obiektom doslidzhennia vystupaiut protsesy stosovno formuvannia systemy marketynhovykh doslidzhen v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «RUSh», m. Dnipro. Predmetom doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh, metodychnykh ta praktychnykh osnov shchodo formuvannia systemy marketynhovykh doslidzhen na pidpryiemstvi. Metoiu dyplom roboty mahistra ye vyvchennia teoretychno-metodychnykh pidkhodiv ta rozrobka praktychnykh zakhodiv shchodo formuvannia systemy marketynhovykh doslidzhen na pidpryiemstvi. Metody doslidzhennia: Doslidzhennia buly zasnovani na pervynnykh ta vtorynnykh dzherelakh danykh, takykh yak bukhhalterska ta statystychna zvitnist pidpryiemstva, periodychni vydan, ohliady veb-saitiv, naukova literatura, analitychni ohliady toshcho. V roboti buly vykorystani zahalnopryiniati metody (analiz, syntez, induktsiia ta deduktsiia), empirychni metody (sposterezhennia, porivniannia, vymiriuvannia, modeliuvannia), prykladni pryiomy i metody stratehichnoho analizu (SWOT-analiz, PEST-analiz), metod statystychnoho analizu (analiz riadiv dynamiky, hrafichnyi metod, trendovyi analiz ta ekstrapoliuvannia). Osnovnyi naukovyi rezultat roboty – pohlyblennia metodolohichnykh zasad ta rozrobka rekomendatsii shchodo vdoskonalennia protsesu provedennia marketynhovykh doslidzhen na osnovi vykorystannia dosvidu pidpryiemstv, shcho pratsiuiut na vitchyznianykh rynkakh.
Formuvannia systemy marketynhovykh doslidzhen na pidpryiemstvi
Keywords: маркетингові дослідження; marketing research; маркетингова діяльність; marketing activity; підприємство; enterprise; маркетингова інформація; marketing information; обробка інформації; information processing; маркетинговий аналіз; marketing analysis