Дисковий копач столових коренеплодів для роботи в системі STRIP-TILL - Лепеть, Євген Іванович; Lepet, Yevhen (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2015)
Запропонована конструкція дискового копача і обґрунтовані його конструктивні параметри на основі аналізу особливостей збирання столових коренеплодів в умовах смугового землеробства Strip-Till. Розпушення ґрунту диском виконується тільки в межах смуги. Аналітично обґрунтовано раціональну ширину оброблюваних і необроблюваних смуг. Копач призначений для невеликих ділянок (20–25 га). Zaproponovana konstruktsiia dyskovoho kopacha i obgruntovani yoho konstruktyvni parametry na osnovi analizu osoblyvostei zbyrannia stolovykh koreneplodiv v umovakh smuhovoho zemlerobstva Strip-Till. Rozpushennia gruntu dyskom vykonuietsia tilky v mezhakh smuhy. Analitychno obgruntovano ratsionalnu shyrynu obrobliuvanykh i neobrobliuvanykh smuh. Kopach pryznachenyi dlia nevelykykh dilianok (20–25 ha).
Dyskovyi kopach stolovykh koreneplodiv dlia roboty v systemi STRIP-TILL
Keywords: Strip-Till; копач; kopach; коренеплоди; koreneplody; розпушення ґрунту; rozpushennia gruntu; ґрунт; grunt