Оцінка антибактеріальної активності препаратів колоїдного срібла за кон’юнктивіту собак в умовах ветеринарної клініки «Vet Life Clinic» міста Дніпро - Білогуб, С. С.; Bilogub, S. S. (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
Результати досліджень проведених в умовах ветеринарної клініки «Vet Life Clinic» міста Дніпро з вересня 2021 року по січень 2022 року вказують на поширеність у собак такого захворювання, як кон’юнктивіт. Збудниками кон’юнктивіту часто є патогенна та умовно-патогенна мікрофлора. Цей факт підтверджує необхідність проведення бактеріологічного дослідження та пошуку препаратів, які могли б попередити розвиток стійкості мікроорганізмів-збудників до антибіотиків. У якості такого антибактеріального засобу можна розглядати розчин колоїдного срібла, який показав високу ефективність проти багатьох збудників бактеріального кон’юнктивіту. The results of the research carried out in the minds of the veterinary clinic "Vet Life Clinic" of the city of Dnipro from spring 2021 to schen 2022 point to the prevalence in dogs of such an illness, like conjunctivitis. Conjunctivitis worries are often pathogenic and mentally pathogenic microflora. This fact confirms the need for a bacteriological study and investigation of preparations, which could lead to the development of the resistance of microorganisms to antibiotics. In the capacity of such an antibacterial disease, one can see the origins of the colloidal scorpion, which showed a high efficiency against the bugs of the bacterial conjunctivitis.
Assessment of the antibacterial activity of the preparations of the colloidal spore for the conjunctivitis of dogs in the minds of the veterinary clinic “Vet Life Clinic” of the city of Dnipro
Keywords: антибактеріальна дія; antibacterial action; собаки; dogs; кон’юнктивіт; conjunctivitis; мікрофлора; microflora; колоїдне срібло; colloidal silver