Селекція ячменю ярового на основі еколого-генетичної моделі кількісної ознаки - Ващенко, Володимир Васильович; Vaschenko, Volodimir (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2012)
В умовах недостатнього зволоження на дев’яти сортах ячменю ярого встановлено коефіцієнти кореляції результуючих та компонентних ознак продуктивності, які входять до складу чотирьох ієрархічних модулів, відображаючих етапи реалізації генетичної інформації в умовах, що змінюються, на послідовних етапах органогенезу. Under conditions of insufficient moisture on nine varieties of spring barley the correlation coefficients of the resulting and component features are established performance, which are part of four hierarchical modules, reflecting the stages of implementation of genetic information in conditions that change, at successive stages of organogenesis.
Селекция ячменя ярового на основе эколого-генетической модели количественного признака
Selection of spring barley on the basis of ecological-genetic model of quantitative trait
Keywords: ячмінь ярий; spring barley; кількісна ознака; quantitative sign; генетична інформація; genetic information