ABC-XYZ model of regional assessments of cereals production - Vasylieva, Natalia; Васильєва, Наталя Костянтинівна; Tkachenko, Kristina; Ткаченко, Крістіна; Polischuk, Darya; Поліщук, Дар'я (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
For a long time Ukraine is the world leader in producing and exporting grain crops such as wheat, maize, and barley. Each region is more or less involved in their cultivation. Evidently, the achieved results differ year by year and among regions. To give an unbiased assessment over this situation we applied a mathematical method of the ABC-XYZ distribution. Україна довгий час є світовим лідером з виробництва та експорту зернових культур, таких як пшениця, кукурудза та ячмінь. Кожен регіон більш-менш бере участь у їх вирощуванні. Очевидно, що досягнуті результати різняться з року в рік та між регіонами. Для неупередженої оцінки цієї ситуації ми застосували математичний метод розподілу ABC-XYZ.
ABC-XYZ модель регіональних оцінок виробництва зерна
Keywords: ABC-XYZ model; модель ABC-XYZ; grain production; виробництво зерна; estimation; оцінка