Управління виробництвом та асортиментом продукції на підприємстві - Нехай, Анна Олександрівна; Nekhai, Anna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка теоретичних положень та практичних рекомендацій щодо удосконалення управління виробництвом та асортиментом продукції на підприємстві, що сприятиме підвищенню його економічної ефективності. Для досягнення поставленої мети були визначені наступні завдання: - Проаналізувати теоретичні основи управління виробництвом та асортиментом продукції на підприємстві. - Здійснити аналіз існуючої системи управління виробництвом та асортиментом продукції в С(Ф)Г «Кам’янське». - Виявити основні проблеми в управлінні виробництвом та асортиментом продукції на підприємстві. - Розробити конкретні пропозиції та напрями щодо удосконалення управління виробництвом та асортиментом продукції в С(Ф)Г «Кам’янське». Об'єктом дослідження є процес управління виробництвом та асортиментом продукції на підприємстві, який створює проблемні ситуації, пов'язані з оптимізацією ресурсів та задоволенням споживчого попиту. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методологічних та практичних аспектів формування та реалізації ефективних управлінських рішень щодо виробництва та асортименту продукції на підприємстві. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozrobka teoretychnykh polozhen ta praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia upravlinnia vyrobnytstvom ta asortymentom produktsii na pidpryiemstvi, shcho spryiatyme pidvyshchenniu yoho ekonomichnoi efektyvnosti. Dlia dosiahnennia postavlenoi mety buly vyznacheni nastupni zavdannia: - Proanalizuvaty teoretychni osnovy upravlinnia vyrobnytstvom ta asortymentom produktsii na pidpryiemstvi. - Zdiisnyty analiz isnuiuchoi systemy upravlinnia vyrobnytstvom ta asortymentom produktsii v S(F)H «Kamianske». - Vyiavyty osnovni problemy v upravlinni vyrobnytstvom ta asortymentom produktsii na pidpryiemstvi. - Rozrobyty konkretni propozytsii ta napriamy shchodo udoskonalennia upravlinnia vyrobnytstvom ta asortymentom produktsii v S(F)H «Kamianske». Obiektom doslidzhennia ye protses upravlinnia vyrobnytstvom ta asortymentom produktsii na pidpryiemstvi, yakyi stvoriuie problemni sytuatsii, poviazani z optymizatsiieiu resursiv ta zadovolenniam spozhyvchoho popytu. Predmetom doslidzhennia ye sukupnist teoretychnykh, metodolohichnykh ta praktychnykh aspektiv formuvannia ta realizatsii efektyvnykh upravlinskykh rishen shchodo vyrobnytstva ta asortymentu produktsii na pidpryiemstvi.
Upravlinnia vyrobnytstvom ta asortymentom produktsii na pidpryiemstvi
Keywords: продукція підприємства; produktsiia pidpryiemstva; підвищення економічної ефективності; pidvyshchennia ekonomichnoi efektyvnosti; управління виробництвом та асортиментом; upravlinnia vyrobnytstvom ta asortymentom